Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Risotto med kyckling, svamp och ärtor är en otroligt god risotto som verkligen får det att vattnas i munnen på mig. Den härliga svampsmaken tillsammans med en härlig parmesansmak är svårslaget. Personligen älskar jag karljohansvamp i risotto och idag använde jag det tillsammans med champinjoner för att får den där härliga karljohan-smaken som verkligen blir pricken över i:et. Toppa med färsk persilja och massa parmesan så har du en risotto som blir svårslagen!

Recept: Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Sammanfattning: Risotto med kyckling, svamp och ärtor är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Otroligt gott och passar perfekt till både lunch och middag. Njut av en härlig risotto fylld av svamp!

Ingredienser

Risotto med kyckling och svamp

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 300 gram champinjoner
  • 50 gram karljohan
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 kycklingfilé
  • Persilja
  • 1 dl gröna ärtor

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och tillsätt en kycklingbuljongtärning.
  2. Hacka lök, persilja och skiva champinjoner samt karljohan grovt. Fräs löken och svampen i en stekpanna med lite smör tills de har fått en fin stekyta. Häll på vinter och låt koka in.
  3. Tillsätt sedan riset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter och häll sedan på buljongen. Ta bara 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter.
  4. Stek kycklingen i en separat stekpanna, krydda med salt och peppar. Rör ner i risotton.
  5. När risotton börjar bli klar kan du röra ner parmesanost och servera. Toppa med lite färsk persilja.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


4 betyg