Risotto med gröna ärtor

Risotto med gröna ärtor är en utsökt rätt som passar perfekt till både lunch och middag eller även som en förrätt. Otroligt gott och fräscht! Jag toppade risotton med lite färsk timjan, parmesan och en skvätt citron för att göra risotton ännu fräschare. Servera gärna med ett glas vin och njut av din vegetariska risotto!

Recept: Risotto med gröna ärtor

Sammanfattning: En fräsch risotto med gröna ärtor som passar perfekt som både huvudrätt och förrätt. Passar utmärkt med ett glas vin till!

Ingredienser

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • Parmesan
  • 3 dl gröna ärtor
  • Färsk timjan
  • Salt & peppar
  • Eventuellt citron

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
  2. Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
  3. Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Efter runt 10 minuter kan du ha i gröna ärtor.
  4. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med färsk timjan, en skvätt citron och lite parmesan och njut av en otroligt fräsch och god risotto med gröna ärtor.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg