Krämig pasta med korv och champinjoner

Krämig pasta med korv
Krämig pasta med korv och champinjoner, den här utsökta pastarätten stod på middagsbordet idag och gick direkt upp på topplistan. Gräddsåsen som kokats med korv, champinjoner och lite persilja blev full av smak och tillsammans med en perfekt kokt penne och parmesan blev det inte mycket kvar i kastrullen. Att tänka på är att använda en riktig korv med en hög kötthalt.

Recept: Krämig pasta med korv och champinjoner

Sammanfattning: En penne med korv och champinjoner i krämig sås full av härliga italienska smaker. Enkelt att göra och blir perfekt till en snabb middag och lunch. 

Ingredienser

  • 400 gram penne
  • 2 korvar med hög kötthalt
  • 1/2 gul lök
  • 250 gram färska champinjoner
  • Färsk persilja
  • 100 gram parmesan
  • Olivolja
  • 2 dl grädde
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att koka penne i en kastrull med saltat vatten. Följ instruktioner på förpackningen för att få rätt koktid. Testa gärna pastan och ta den när den är lite al dente.
  2. Skiva champinjoner, hacka lök fint samt korven grovt. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs tills du fått färg. Smaka av med salt och peppar. Hacka lite färsk persilja och tillsätt.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  4. Nu bör pastan vara klar så häll av vattnet och rör ner pastan i såsen. Tillsätt lite parmesan och låt sjuda 1-2 minuter innan du serverar.
  5. Toppa med lite parmesan och persilja och servera!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Krämig pasta med korv recept
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!