Risotto med chorizo och kyckling

Risotto Chorizo Kyckling

Risotto med chorizo och kyckling är en otroligt smakrik risotto fylld med massor av härliga smaker. Paprika, lite hetta från chorizon får den här risotton att segla in på en bra placering bland mina favoriter av olika risotto. Chorizo är en väldigt smakrik korv som sätter en otroligt god smak på den här risotton. I kombination med lite rött vin och härlig parmesan tar smakerna sig till nästa nivå. Vill man ha en lite mildare variant kan man byta ut chorizon mot en mildare korv men det är upp till er vad ni föredrar. Personligen älskar jag chorizo och den härliga smaken som man får ut från korven.

Recept: Risotto med chorizo och kyckling

Sammanfattning: Risotto med chorizo och kyckling är en smakrik risotto fylld med härliga smak och kryddor. Korven sätter en otroligt härlig smak som gifter sig i munnen. Perfekt alternativ för att variera den vanliga svamprisotton.

Ingredienser

Risotto med chorizo 

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk rött vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 2 chorizokorvar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 kycklingfilé
  • Gröna ärtor
  • 1 citron
  • Färsk persilja
  • 1 morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och blanda i en kycklingbuljongtärning.
  2. Finhacka sedan gul lök, morot samt skiva kycklingen och korven. Fräs den gula löken och moroten i olivolja i cirka 5-10 minuter så att det får en fin gyllene färg. Tillsätt rött vin och tomatpuré och låt det koka in. Tillsätt korven och gröna ärtor, färsk persilja samt paprikapulver.
  3. Stek kycklingfilén i en separat stekpanna tills den är genomstekt och rör ner i risotton.
  4. Tillsätt risottoriset låt fräsa 1-2 minuter. Häll sedan i cirka 2 dl av kycklingbuljongen. Låt det koka in och tillsätt cirka 1 dl buljong i taget tills risotton är färdigkokt. Det kan vara svårt att veta när den är klar så testa med jämna mellanrum. Smak av med salt och peppar. Pressa över lite citronjuice i slutet.
  5. När riset börjar bli klart kan du röra ner lite parmesanost. Toppa med färsk persilja.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!