Asiatisk biffgryta

Asiatisk biffgryta
Asiatisk biffgryta är en av mina stående rätter när det gäller asiatisk mat. Det är en fantastisk gryta som verkligen får smakerna att gifta sig i munnen. Med en mör biff som kokar tillsammans med paprika och bambuskott och champinjoner får du en perfekt måltid som passar både till lunch och middag. Vilken är din favoritgryta?

Recept: Asiatisk biffgryta

SammanfattningAsiatisk biffgryta är en smakrik gryta fylld av asiatiska smaker som passar perfekt som både middag och lunch. Otroligt gott!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 300 gram ryggbiff
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gul lök
  • 250 gram champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • 3 dl vatten
  • 2 msk sojasås
  • Ev. 2 msk maizena

Instruktioner

  1. Börja med koka riset i 6 dl vatten.
  2. Skiva champinjoner och hacka paprika samt lök.
  3. Stek upp svamp, paprika och löken i lite smör, salt och peppra.
  4. Häll över 3 dl vatten och 2 msk sojasås. Låt sjuda i cirka 10-15 minuter. Är såsen lös kan du reda med 2 msk maizena som du rör ut med vatten.
  5. Servera med ris!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!