Asiatisk biffgryta

Asiatisk biffgryta
Asiatisk biffgryta är en av mina stående rätter när det gäller asiatisk mat. Det är en fantastisk gryta som verkligen får smakerna att gifta sig i munnen. Med en mör biff som kokar tillsammans med paprika och bambuskott och champinjoner får du en perfekt måltid som passar både till lunch och middag. Vilken är din favoritgryta?

Recept: Asiatisk biffgryta

SammanfattningAsiatisk biffgryta är en smakrik gryta fylld av asiatiska smaker som passar perfekt som både middag och lunch. Otroligt gott!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 300 gram ryggbiff
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gul lök
  • 250 gram champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • 3 dl vatten
  • 2 msk sojasås
  • Ev. 2 msk maizena

Instruktioner

  1. Börja med koka riset i 6 dl vatten.
  2. Skiva champinjoner och hacka paprika samt lök.
  3. Stek upp svamp, paprika och löken i lite smör, salt och peppra.
  4. Häll över 3 dl vatten och 2 msk sojasås. Låt sjuda i cirka 10-15 minuter. Är såsen lös kan du reda med 2 msk maizena som du rör ut med vatten.
  5. Servera med ris!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!