Ramensoppa med kyckling

Ramensoppa med kyckling är en favorit för mig och är inspirerad av den japanska klassikerna ramensoppa. Otroligt gott och smakrikt samt fantastiskt vackert! Perfekt att värma sig med under kalla dagar.

Ramensoppa

Recept: Ramensoppa med kyckling

Sammanfattning: En otroligt snabb och enkel ramensoppa som för sinnena direkt till Japan. Fantastiskt gott och enkelt att variera.

Ingredienser

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 1 kycklingbröst
  • 1 msk riven ingefära
  • Lite hackad röd chili
  • 100 gram champinjonjoner
  • 2 msk soja
  • 300 gram nudlar
  • 1 Salladslök
  • Sesamfrön
  • 50 gram brytbönor
  • 2 kokta ägg

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp kycklingbuljong, riven ingefära och hackad chili i en stor kastrull, låt buljongen sjuda i ca 15 minuter.
  2. Stek kyckling och svamp
  3. Ha i svamp, soja, nudlar, hälften av salladslöken  samt brytbönor.
  4. Låt koka i cirka 3-4 minuter eller tills nudlarna är klara.
  5. Koka två ägg som du sedan toppar ramen soppan med. Skiva även den steka kycklingen och lägg ovanpå soppan. Strö över sesamfrön samt salladslök och njut!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Ramen nudelsoppa
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!