Krämig pastagratäng med svamp och bacon

Krämig pastagratäng med svamp och bacon

Krämig pastagratäng med svamp och bacon är en enkel middag som passar perfekt till vardagskvällar när tiden inte riktigt räcker till. Rör ihop gratängen och sätt in i ugnen och den sköter sig själv. Perfekt att frysa in som matlådor också! Välj den pastan som du gillar bäst, jag använde penne men det går lika bra med fusili, makaroner, rigatoni eller vad du nu föredrar för pasta.

Recept: Krämig pastagratäng med svamp och bacon

SammanfattningEn smakrik och krämig pastagratäng med svamp och bacon som passar perfekt till middag, snabbt och uppskattat!

Ingredienser

  • 300 gram pasta
  • 1/3 gullök
  • 200 gram bacon
  • 200 gram champinjoner
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 krm torkad timjan
  • 1/2 kruka färsk  persilja
  • 2 dl riven mozzarella
  • Svartpeppar & Salt

Instruktioner

  1. Börja med att sätt ugnen på 200 grader om du har varmluftsugn, annars 225 grader.
  2. Fortsätt med att koka pastan enligt instruktioner på förpackningen, ta av någon minut tidigare eftersom de tillagas i ugnen.
  3. Hacka den gula löken och fräs tills den fått fin färg. Skiva baconet och stek med löken.
  4. Smörj en ugnsform med lite olja, jag använde en form som är cirka 20×30 cm.
  5. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, timjan, salt, peppar och häll över pastan som du lagt i ugnsformen.
  6. Strö över osten och toppa med lite hackad persilja.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!