Chokladtårta med vit- och mörk choklad

Chokladtårta med vit chokladganache

För ett par dagar sen så fyllde jag 28, för att fira behövs det ju så klart en tårta och efter jobb rörde jag ihop den här chokladtårtan fylld med både vit- och mörk chokladganache och toppad med en härligt mörk chokladsmörkräm. Saftig och riktigt god, skulle vilja säga att det är en drömtårta för chokladälskaren. Det här receptet är för en tårta på cirka 15 cm i diameter.

Recept: Chokladtårta med vit choklad

Sammanfattning: En otroligt smakrik och saftig chokladtårta fylld med mörk- och vit choklad. Täckt med mörk chokladsmörkräm. En riktig drömtårta för chokladälskaren!

Ingredienser

  • Chokladganache: 200 g mörk choklad + 300 gram för vit choklad
  • 3 + 3 dl grädde
  • Chokladsmörkräm:
  • 50 gram hackad mörk choklad
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • Tårtbotten: 1 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 150 gram  smör
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölken. Häll ner det smälta smöret i äggblandningen och rör försiktigt ihop till en smet.
  2. Blanda sedan ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke och sikta ner det i mjölk- och äggsmeten
  3. Häll smeten i en smord springform på cirka 15 cm. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
  4. För att göra ganachen värmer du upp grädden i en kastrull, den ska inte koka så stäng av värmen när du börjar se små bubblor formas. Hacka mörk choklad i en skål och vit i en annan. Häll sedan grädden över den hackade chokladen. Rör om tills det har smält och låt svalna. Förvara i kylen tills det stelnat.
  5. För att göra smörkrämen, smält chokladen över ett vattenbad. Vispa sedan smör och florsocker luftigt. Rör ner den smälta chokladen.
  6. När tårtbotten är färdiggräddad låter du den svalna innan du delar den i tre delar. Lägg sedan toppen underst på ett tårtfat och börja lägga den mörka chokladganachen som fyllning.
  7. Lägg på nästa lager och lägg på den vita chokladganachen. Sen kan du lägga på den sista tårtbotten och täcka tårtan med smörkrämen.
  8. Dekorera med lite hackade nötter och riven choklad. Låt stå och dra sig lite innan servering!

Färdigt på: 50 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!