Entrecôte med svampsås och potatischips

Entrecote med svampsås och potatischips
Entrecôte med svampsås och potatischips är ett perfekt sätt att fira in att det äntligen är helg. En medium rare entrecôte med en riktigt krämig svampsås och krispiga potatischips är svårslaget! Servera gärna med lite grönsaker, jag valde att ugnsrosta körsbärtomater och koka upp lite haricot verts som jag vände i smör och salt. Perfekt tilltugg!

Recept: Entrecôte med svampsås och potatischips

Sammanfattning: Entrecôte med svampsås och potatischips är en suverän huvudrätt till lite festligare måltider. Perfekt för att fira in helgen eller kanske vid någon speciell högtid.

Ingredienser

Entrecôte med svampsås och potatischips

  • 2 tjocka skivor Entrecôte
  • 3 dl grädde
  • 5-6 potatisar
  • Timjan
  • Haricot verts
  • Olivolja
  • 250 gram Champinjoner
  • 100 gram bacon
  • 100 gram karljohansvamp
  • Körsbärstomater
  • Persilja
  • Smör
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Skala potatis och skiva sedan i tunna skivor.
  2. Lägg potatischipsen och körsbärstomaterna på en plåt. Ringla över olivolja, salta, peppra och strö över lite timjan. Sätt in ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
  3. Skiva svampen samt bacon och fräs i smör tills de börjar få lite gyllene färg. Tillsätt grädden och sänk värmen. Krydda med svartpeppar, salt och lite persilja. Låt puttra i cirka 15 minuter.
  4. Koka upp en kastrull med vatten och hetta upp dina haricot verts. Salta och vänd i smör när du hällt av vattnet.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör. Gnid köttet med olivolja och krydda med salt och peppar. Stek cirka 2 minuter på varje sida.
  6. Servera!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


5 betyg