Portobello fylld med risotto

Fylld portobello risotto

Solen skiner här och det var dags för en härlig söndagslunch på balkongen. På menyn stod det en favorit, Portobello fylld med risotto. Jag älskar portobello, både till pasta, pizza och som substitut till kött i burgare. Jag bestämde mig för att göra en ganska simpel risotto baserad på arbiororis, persilja och en rejäl mängd parmesan. Nedan kommer receptet, snabbt och enkelt!

Portobello risotto

Recept: Portobello fylld med risotto

Sammanfattning: Portobello fylld med risotto med parmesan, en svårslagen favorit som är lätt att gilla. Suveränt för att göra risotton lite festligare.

Ingredienser

Portobello fylld med risotto

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 2 st portobello
  • 1 dl riven parmesan
  • Persilja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av foten på portobellosvampen, salta och peppra och grilla i ugnen i 20 minuter.
  2. Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
  3. Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
  4. Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och lite persilja.
  5. När risotton börjar bli klar kan du röra ner parmesanost. Ta ut svampen från ugnen och lägg på risotto. Toppa med lite färsk persilja och peppar.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!