Ost- och skinkpaj med svamp

Ost- och skinkpaj med svamp
Ost- och skinkpaj med svamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter. Jag gjorde de här pajerna i portionsformar vilket uppskattades väldigt mycket av mina gäster. Det är väldigt enkelt att variera de här pajerna, du kan enkelt tillsätt lite kyckling & curry och du har en härligt kycklingpaj. Variationsmöjligheterna är oändliga!

Recept: Ost- och skinkpaj med svamp

Sammanfattning: Ost- och skinkpaj med svamp är en fantastisk god paj som passar perfekt till utflykter, lunch eller även som förrätt. Enkel att variera beroende på vad som finns i kylen.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1,5 msk msk kallt vatten
  • 125 g kallt smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 gram skinka
  • 150 gram svamp
  • 100 gram cheddar
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att värma upp din ugn till 175 grader.
  2. Tärna smöret och blanda ihop med mjölet. Tillsätt kallt vatten så att det blir en smidig deg. Tryck ut degen i små pajformar, cirka 10 cm i diameter. Det här receptet räcker till cirka 4 pajer. Förgrädda pajdegen i 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och smaksätt med salt & svartpeppar.
  4. Hacka svamp och stek upp. Skiva skinkan och tillsätt till äggstanningen med osten.
  5. Häll ner äggstanningen i pajformarna och grädda i cirka 15 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  6. Strö över lite persilja och avnjut en smakrik paj!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!