Köttbullar i tomatsås med pasta

Köttbullar i tomatsås åt jag för första gången på en italiensk restaurang i San Francisco, som låg precis vid havet i Fishermans wharf. Det var stora härliga köttbullar i en smakrik tomatsås och jag har ofta försökt att kopiera just deras recept utan att lyckas, tills nu! Äntligen är jag nöjd och den är nästan på pricken lik den som vi fick serverad.

 

Recept: Köttbullar i tomatsås

Ingredienser

Köttbullar:

    • 250g nötfärs
    • ½ finhackad gul lök
    • Svartpeppar
    • Salt
    • 1 ägg
    • ½ dl ströbröd
    • 1 msk potatismjöl
    • 1 msk creme fraiche
    • 1 tsk Santa maria italiensk salladskrydda
    • 1 tsk olivolja + i tsk smör till stekning

 

Tomatsås:

  • 300g krossade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till köttbullssmeten och forma till 6st stora köttbullar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör stek köttbullarna.
  3. Slå på krossade tomater och tomatpuré.
  4. Pressa i vitlöksklyftan och ha i basilika, oregano, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
  5. Låt puttra i ca 15min tills köttbullarna är genomstekta och smaka av med ev. mer kryddor.
  6. Servera med nykokt pasta och riven ost.

(Inga röster)