Pappardelle med ugnsrostade tomater

Pappardelle ugnsrostade tomater
Idag blev det en riktigt enkel men otroligt god pasta till middag, nämligen en pappardelle med ugnsrostade tomater toppat med lite parmesan och basilika. Det finns inte mycket som kan slå färsk pappardelle som toppats med lite rostade  tomater, parmesan, basilika och vitlök. Det är rena rama italienska himmelriket. Jag älskar verkligen de här pastarätterna eftersom de är så enkla och tar bara några minuter att röra ihop men samtidigt så är det så himla mycket smak som kommer fram. Allt ligger i att ha bra råvaror, färsk basilika, en riktigt bra olivolja och helt färsk pasta. Det gör en otrolig skillnad!

Recept: Pappardelle med ugnsrostade tomater

SammanfattningEn enkel och otroligt god pasta baserad på pappardelle med ugnsrostade tomater, basilika och parmesan. Suveränt gott, en lätt pasta som passar perfekt till både lunch och middag.

Ingredienser

  • 400 gram pappardelle
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
  • Parmesanost
  • 250 gram körsbärstomater
  • Ströbröd
  • Färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta

Instruktioner

  1. Börja med att skiva tomaterna som du lägger i en ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja, lite basilika, salt, hackad vitlök, peppar, parmesan och ströbröd. Rosta i ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter.
  2. Koka pastan al dente enligt instruktioner på förpackningen i saltat vatten.
  3. När pastan är klar och likaså tomaterna så häller du ner pastan i ugnsformen och rör runt. Strö på lite mer ost och färsk basilika, servera!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!