Kyckling med mozzarella och pepperoni i tomatsås

Den här rätten med kyckling i härlig tomatsås med mozzarella och pepperoni är en riktig höjdarmiddag. Både stora och små kommer garanterat att älska denna rätten. Servera den tillsammans med nykokt spaghetti.

Kyckling med mozzarella och pepperoni i tomatsås

Recept: Kyckling med mozzarella och pepperoni

Sammanfattning: Supergod kycklingrätt med tomatsås, parmesan, mozzarella och pepperoni

Ingredienser

  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 500g passerade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar
  • 4 st kycklingfiléer
  • ½ dl riven parmesan
  • 125g mozzarella
  • 10st skivor pepperonikorv

Instruktioner

  1. Finhacka den gula löken och stek i olivolja.
  2. Slå på de passerade tomaterna. Ha i oregano och basilika.
  3. Häll i en skvätt vitvinsvinäger och låt koka i ca 10min.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll över tomatsåsen i en ugnssäkerform.
  6. Torka kycklingfiléerna med papper så all vätska försvinner.
  7. Strö över salt och svartpeppar.
  8. Riv över parmesan på kycklingfiléerna och ställ in i ugnen på 225º i ca 15min.
  9. Ta sedan ut formen och höj temperaturen på ugnen till 275º.
  10. Lägg på pepperonikorven och mozzarellan på kycklingfiléerna.
  11. Ställ in i ugnen igen och ta ut efter ca 5-10min när mozzarellan har smält.
  12. Servera tillsammans med nykokt spagetti.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner 4



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!