Tacopaj

Tacopaj är ett bra fredagsmysalternativ om man har tröttnat eller vill prova på något annat, än vanlig traditionell tacos. Denna bjöd vi några vänner på i helgen till schalgerfestivalen och vi serverade den med nachos, grönsaker, gräddfil och salsa.

 

Recept: Tacopaj

Ingredienser

    Pajdeg:
  • 100g rumstempererat smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk tacokrydda

Köttfärsfyllning:

  • 300g nötfärs
  • 1 paket tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • ½ dl heinz chilisås
  • 1 röd hackad paprika
  • 100g skivade champinjoner
  • 3st hackade jalapenos
  • ½ finhackad gul lök
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ägg
  • 1-2 dl Riven cheddarost

Instruktioner

      Pajdeg:

    1. Nyp ihop tacokrydda, mjöl och smör tills det blir en grynig massa.
    2. Tillsätt sedan vattnet och knåda till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ kallt i 15-30min i kylskåp. Förgrädda sedan den i 225º i ca 10min

Köttfärsfyllning:

  1. Bryn köttfärs, lök, paprika och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan och vatten. Låt det få koka bort och ställ sedan köttfärsen att svalna.
  2. Blanda creme fraiche, ägg, chilisås och hackad jalapenos i en bunke.
  3. Blanda i den avsvalnade köttfärsröran och häll sedan över det i pajformen.
  4. Strö över riven cheddarost och grädda i 225º i ca 20min.
  5. Servera med nachos, gräddfil, salsa och grönsaker (t.ex. majs, gurka, paprika, sallad och champinjoner)
(Inga röster)