Tacopaj

Tacopaj är ett bra fredagsmysalternativ om man har tröttnat eller vill prova på något annat, än vanlig traditionell tacos. Denna bjöd vi några vänner på i helgen till schalgerfestivalen och vi serverade den med nachos, grönsaker, gräddfil och salsa.

 

Recept: Tacopaj

Ingredienser

    Pajdeg:
  • 100g rumstempererat smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk tacokrydda

Köttfärsfyllning:

  • 300g nötfärs
  • 1 paket tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • ½ dl heinz chilisås
  • 1 röd hackad paprika
  • 100g skivade champinjoner
  • 3st hackade jalapenos
  • ½ finhackad gul lök
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ägg
  • 1-2 dl Riven cheddarost

Instruktioner

      Pajdeg:

    1. Nyp ihop tacokrydda, mjöl och smör tills det blir en grynig massa.
    2. Tillsätt sedan vattnet och knåda till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ kallt i 15-30min i kylskåp. Förgrädda sedan den i 225º i ca 10min

Köttfärsfyllning:

  1. Bryn köttfärs, lök, paprika och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan och vatten. Låt det få koka bort och ställ sedan köttfärsen att svalna.
  2. Blanda creme fraiche, ägg, chilisås och hackad jalapenos i en bunke.
  3. Blanda i den avsvalnade köttfärsröran och häll sedan över det i pajformen.
  4. Strö över riven cheddarost och grädda i 225º i ca 20min.
  5. Servera med nachos, gräddfil, salsa och grönsaker (t.ex. majs, gurka, paprika, sallad och champinjoner)

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!