Havrekakor

Vi bakade havrekakor idag men vi gjorde kakorna lite mer juliga genom att ha i lite kanel i degen och dom är lite mjukare och saftigare än vad traditionella havrekakor brukar vara. De blev riktigt goda och det kommer säkerligen vara tomt i kakburken inom några dagar.

Recept: Havrekakor

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk kanel
  • 6 dl havregryn

Instruktioner

  1. Ta fram en bunke och blanda ihop smöret och sockret. När det är blandat rör du ner äggen och vaniljsockret och blandar ihop smeten.
  2. I en lite mindre bunke blandar du ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel och rör ner i smörblandningen. Ha till sist i havregrynen och blanda om så att det blir en deg.
  3. Jag valde att sätta degen i kylen i en halvtimme så att den blev lite fastare och enklare och hantera med det är inget måste.
  4. Gör små bollar av degen, ungefär i storlek med en 5-krona och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt det vara ett par centimeters mellanrum mellan kulorna. Tryck ut kulorna med en gaffel.
  5. Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!