Asiatisk nudelwok

Asiatisk nudelwok

Asiatisk nudelwok är en smakrik och snabb lunch eller middag som du snabbt kan laga ihop när tiden tryter. Det är enkelt att variera grönsaker efter säsong och smak. Jag hade i en liten mix av vad som fanns hemma, broccoli, morötter, champinjoner, haricot verts m.m. Jag gillar lite tjockare nudlar men det går utmärkt att använda tunna om man föredrar det.

Recept: Asiatisk nudelwok

SammanfattningEn enkel men smakrik asiatisk nudelwok som passar perfekt till en snabb lunch eller middag. Variera grönsaker efter säsong och smak.

Ingredienser

  • 250 gram tjocka nudlar
  • 1 salladslök
  • 250 gram champinjoner
  • 1 Broccoli
  • 2 Morötter
  • 50 gram Haricot verts
  • 1 Zucchini
  •  Minimajs
  • 1 burk vattenkastanjer
  • Ingefära
  • Olivolja
  • Soja
  • Paprikapulver
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten och koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Tjocka nudlar brukar kokas 5-7 minuter.
  2. Hacka grönsakerna och hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs alla grönsaker och salta samt peppra. Du kan även strö på lite paprikapulver samt riva över lite ingefära.
  3. Ringla över lite soja och häll ner nudlarna. Rör om och låt fräsa någon enstaka minut.
  4. Servera och dröm dig bort till Asien med en härlig och smakrik wok.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg