Kanelbullar med kardemumma

Ingen har väl lyckats undgå att det är kanelbullens dag idag? Vi passade på att baka en stor sats med kanelbullar som man kan bunkra upp frysen med och värma när man får oväntat besök. Detta receptet är med kardemumma i degen och det blir fantastiskt gott! Vi kan även passa på att tipsa om några andra recept så som kanelbullar med mandelmassa och annorlunda kanelbullar som även dem är försvinnande goda.

Kanelbullar med kardemumma

Recept: Kanelbullar med kardemumma

ca 30st

Ingredienser

  • Deg
  • 50g jäst för söta degar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mellanmjölk
  • 2 krm salt
  • 175g smör
  • ca 12-13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Strösocker
  • Kanel
  • 150g rumstempererat smör
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Instruktioner

  1. Värm mjölken tillsammans med smöret och kardemumman tills den är fingervarm (37º)
  2. Smula jästen i en bunke och häll mjölkblandningen över och rör tills jästen löst sig.
  3. Blanda i strösocker, salt, och ägg.
  4. Tillsätt sedan vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen i maskin tills den släpper ifrån kanterna och är smidig.
  5. Låt degen jäsa i 1h under bakduk.
  6. Dela sedan degen i två bitar och kavla ut till en 1cm tjock rektangel.
  7. Bred på smör, strö över önskad mängd av strösocker och kanel.
  8. Rulla ihop långsidorna och skär sedan längden i 2cm tjocka bitar.
  9. Lägg bullarna i bullformar på en plåt och lägg bakduk över. Låt jäsa ytterligare 30min.
  10. Värm ugnen till 225º och pensla bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10min.
  12. Servera dem rykande färska tillsammans med ett glas iskall mjölk.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!