Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa är en favorit och nu kommer då äntligen kanelbullsreceptet som jag lovat er. Denna gången valde jag att riva ner lite mandelmassa i fyllning och det blev väldigt gott och bullarna  blev väldigt saftiga och mjuka.

Kanelbullar med mandelmassa

Recept: Kanelbullar med mandelmassa

40 st kanelbullar

Ingredienser

Kanelbullsdeg

  • 25g jäst för söta degar
  • 2 ½ dl mellanmjölk
  • 80g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7,5 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 65g smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 100g mandelmassa
  • ägg till pensling
  • ca 40st bullformar

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37º).
  2. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och slå sedan på resterande av blandningen.
  3. Ha sedan i strösocker, salt och kardemumma, rör om.
  4. Vänd sedan ner vetemjölet och rör tills degen blir smidig och släpper från kanterna.
  5. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30min.
  6. Kavla sedan ut degen i en rektangulär form. Bred ut smöret och strö över socker och kanel.
  7. Riv mandelmassan och strö över degen.
  8. Rulla ihop till en avlång rulle och skär i 1cm bitar.
  9. Lägg i bullformar och låt jäsa ytterligare 30min.
  10. Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö över pärlsocker.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 225º i ca 10min
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(Inga röster än)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!