Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner

Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner är en riktig vardasklassiker och en räddare i nöden när man varken har tid eller lust att stå i köket efter en lång dag på jobb och i skolan. Middagen sköter i princip sig själv och är klar på ett kick!

ugnstekt-falukorv-med-stuvade-makaroner

Recept: Ungsstekt falukorv med stuvade makaroner

4 portioner

Ingredienser

  • 1 falukorvsring
  • 1 gul lök
  • Skånsk senap
  • Heinz ketchup
  • 1 dl riven ost
  • 5 dl makaroner
  • 1 l mellanmjölk
  • salt
  • peppar
  • ev muskotnöt

Instruktioner

  1. Lägg falukorven i en ugnssäker form.
  2. Skär små snitt i hela korven och lägg skivad lök, en klick skånsk senap och heinz ketchup i skårorna.
  3. Toppa med riven ost.
  4. Gratinera i ugnen på 225º i ca 30-40min.
  5. Under tiden falukorven gratineras kokar du upp mjölken i en tjockbottnad kastrull.
  6. Häll i makaronerna och salt.
  7. Koka det på svag värme i ca 20-25min tills makaronerna är klara.
  8. Smaka av med peppar och muskot och servera tillsammans med falukorven.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!