Key lime pie

Nu när träden slår ut, temperaturen stiger upp mot 20 grader och solen skiner så väcks sommarkänslorna till liv. Vi brukar alltid bli sugna på lite syrliga efterrätter när det börjar bli sommar och idag väcktes suget till liv igen. Det blev bara att klättra in i skafferiet och leta reda på ingredienserna för att göra en key lime pie. Förra sommaren gjorde vi en citronpaj som vi gillade väldigt mycket men den här pajen med lime blev otroligt god och den blev härligt syrlig och frisk vilket passar perfekt när det är lite varmare ute. Vi serverade med lite vispgrädde, en skiva lime och lite lemonad till vilket blev en perfekt fika till en strålande dag.

Recept: Key lime pie

Key Lime Pie

Sammanfattning: En syrlig och god paj

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 200 g smulad digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 4 dl sötad kondenserad mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 st lime (skal och saft)
  • 4 st äggulor

Instruktioner

  1. Blanda  de smulade digestivekexen med det smälta smöret och tryck ut i en pajform.
  2. Grädda i 10 min på 175º.
  3. Låt pajformen svalna.
  4. Blanda kondenserad mjölk med vaniljsocker, äggulorna, saften och skalen från 5st lime.
  5. Låt fyllningen dra åt sig av limeskalen i ca 30min.
  6. Sila sedan fyllningen genom en sil, så att det mesta av limeskalen försvinner.
  7. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i 25min på 175º i mitten av ugnen.
  8. Låt pajen svalna och servera tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass och en skiva lime.

Färdigt på: 1 timme

Antal portioner: 8


7 betyg