Scones i muffinsformar

Scones i muffinsformar
Scones kan vara en de bästa frukostbröden som finns, imorse gjorde jag sconesmuffins eller scones i muffinsformar om man så vill. Fördelen med att göra sina scones i muffinsformar är att de blir lite högre och bättre form. Att vakna upp på morgonen och slänga ihop scones tar kanske 10 minuter så det är en perfekt frukost även om du har bråttom. Vill man variera sina scones kan blanda i bär som jag gjorde i mina blåbärsscones. Det här receptet ger cirka 4 små scones, så dubbla receptet om du vill ha en rejäl frukost.

Recept: Scones i muffinsformar

Sammanfattning: Scones i muffinsformar eller sconesmuffins är en enkel och snabb variant på scones som är perfekt till frukosten.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • Ost, smör och marmelad till servering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en skål.
  3. Finfördela smöret i degen och tillsätt mjölken så att det blir en kladdig smet.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar som du med fördel sätter i en muffinsplåt eftersom det kommer ge bättre stadga.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Spara
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!