Enchiladas med kyckling

Fredagsmyset förra veckan bestod av enchiladas med kyckling hos oss. Smidigt och ett gott alternativ till den vanliga och traditionella tacosen. Vi gjorde egna tortillabröd som du finner recept på här, och som tillbehör hade vi gräddfil, Santa Marias pineapplesalsa, champinjoner, majs, paprika, gurka, tomat och sallad. Mums!

 

Enchiladas med kyckling

Recept: Enchiladas med kyckling

2 portioner

Ingredienser

  • 400g kycklingfilé i bitar
  • 2 msk santa maria tacosås
  • 2st finhackad champinjoner
  • ½ liten finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpure
  • 1-2 msk tacokrydda
  • 4 msk vatten
  • 4 tortillabröd
  • 1 dl riven ost

Instruktioner

  1. Bryn kycklingbitarna i lite smör. Tillsätt löken och champinjonerna.
  2. Slå på tacosåsen och tomatpuren.
  3. Strö över tacokrydda och häll i vatten.
  4. Låt det koka upp och småkoka i ca 3min.
  5. Lägg sedan en skopa kycklingröra på tortillabröden och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt i en ugnsform. Strö över riven ost och grädda i 225º i ca 5-7 min, tills osten smält

(Inga röster)