Kalkongryta med svamp och broccoli

Idag testade vi vår tredje måltid från Monikas matkasse. Kalkongryta med svamp och broccoli blev det och det var riktigt gott. En krämig god gryta och kalkonfilén var jättemör. Toppbetyg från oss! Vill man byta ut kalkonen mot till exempel kyckling så går det utmärkt.

Recept: Kalkongryta

4 portioner

Ingredienser

  • 400- 600 g kalkonbröstfiléer
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ msk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 1 broccoli
  • 1 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fond
  • 1 msk gelé
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 4 port ris
  • ½ kruksallad
  • 1/3 ask körsbärstomater
  • Olja, vinäger och flingsalt
  • ¼ kruka timjan

Instruktioner

  1. Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skär kalkonfiléerna i strimlor. Blanda vetemjöl och paprikapulver. Vänd kalkonstrimlorna i blandningen.
  3. Skiva löken tunt, dela broccolin i små buketter. Hetta upp hälften av oljan i en panna på inte alltför hög värme och stek löken och broccoli buketterna mjuka. Tillsätt kalkonstrimlorna till pannan tillsammans med resten av oljan och stek tills köttet fått vacker färg.
  4. Skiva svampen grovt och tillsätt till pannan med en rejäl klick smör. Låt steka på inte alltför hög värme i ca 7-8 minuter. Rör om då och då.
  5. Tillsätt crème fraiche. Koka upp, tillsätt vatten och smaka av med fond, gele, flingsalt, svartpeppar och kanske lite mer paprikapulver. Garnera med några kvistar timjan.
  6. Skölj och arrangera salladen på ett vackert fat. Droppa över olivolja, vit balsamvinäger och flingsalt.
  7. Servera kalkonstroganoffen med nykokt ris eller risoni, samt grönsallad.

Recept från Monikas matkasse



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!