Hemmagjord pizza

Hemmagjord pizza är en stående middagsfavorit på helgerna. Man kan variera toppingen rejält, du kan göra en kebabpizza med kebabsås eller kanske en härlig pepperonipizza. Den här degen är jättenkel att göra och det går snabbt att få klart pizzan. Degen räcker till två runda pizza som täcker ugnsplåten alternativt en stor pizza i ugnsformen. Vilken är din favorittopping på pizzan?

Hemmagjord pizza

Recept: Hemmagjord pizza

SammanfattningEn enkel , smakrik och krispig hemmagjord pizza på italienskt vis. 

Ingredienser

  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 gul lök
  • 3 msk Olivolja
  • Oregano + Basilika
  •  Svartpeppar & Salt
  • Pizzadeg:
  • 25 g Jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 msk Olivolja
  • 7-8 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Salt

Topping

  • Champinjoner
  • Mozzarella
  • Körsbärstomater
  • Basilika

 

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp din tomatsås, fräs lök och vitlök i lite olja. Häll sen i dina krossade tomater, olja och alla kryddor i en kastrull och låt koka. Låt puttra i cirka 15 minuter.
  2. När det gäller pizzadegen, börjar du med att smula jästen i en bunke och häll sedan över vattnet som ska vara fingervarmt. Tillsätt olja, vetemjöl och salt och bearbeta degen i cirka 15 minuter tills den blivit riktigt elastisk och smidig. Låt sedan jäsa i cirka 45 minuter eller tills den dubblat sin storlek.
  3. När halva tiden gått kan du starta din ugn på 250 grader så att den hinner bli riktigt varm.
  4. Stjälp upp degen och kavla ut två runda pizzor eller en pizza i hela ugnsformen. Lägg bakplåtspapper på din plåt, lägg på ingredienserna du vill ha och grädda i cirka 10 minuter.

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(13 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!