Knäckig äppelpaj

Det här är en knäckig äppelpaj och det enda som skiljer den mot en vanilj äppelpaj är att man har i lite sirap för att få det lite krispigt. Vi brukar försöka variera våra pajer då det annars kan bli lite enformigt och lite variation på den klassiska äppelpajen skadar ju inte. Bland annat så testade vi göra en nötäppelpaj för ett tag sen som blev god den med. Det är ju kul att experimentera och det är ju svårt att göra fel när det gäller äppelpaj, blir alltid lika gott!

Knäckig äppelpaj

Recept: Knäckig äppelpaj

Ingredienser

  • 4 st Ingrid-Marie äpplen
  • 125g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • ev. 1 tsk kanel

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Blanda smör, vetemjöl, strösocker och sirap i en skål.
  3. Smöra en ungsform och lägg i äppelklyftorna i botten. Strö över ev. kanel.
  4. Smula över smuldegen och ställ in i ugnen på 200º i ca 25min.
  5. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!