Sockerkaka

Vi gjorde en enkel sockerkaka för att testa vår nya ugn och sockerkakan blev alldeles perfekt som lite kvällsfika. Här kommer vårt recept på sockerkaka!

Recept: Sockerkaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram margarin
  • 1 dl mjölk
  • Ströbröd

Instruktioner

  1. Börja med att smöra din sockerkaksform och bröa den. Sätt sedan igång ugnen på 175°C.
  2. Ta fram en skål och vispa äggen och sockret så att det blir poröst, använd gärna elvisp.
  3. Häll i vaniljsocker och bakpulvret och rör ihop med vispen.
  4. Tillsätt allt vetemjölet och rör ner det försiktigt i smeten.
  5. Smält nu smöret och häll sen i mjölken i smöret och rör om. Häll i blandningen i smeten och rör om.
  6. Häll i smeten i din form och sätt in snabbt i ugnen då jäseffekten påbörjas av smörblandningens värme.
  7. Grädda i 175°C under cirka 35-45 minuter.
  8. Innan du stjälper ur sockerkakan ur sin form kan du låta den svalna lite då den håller ihop bättre när det svalnat lite.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!