Sockerkaka

Vi gjorde en enkel sockerkaka för att testa vår nya ugn och sockerkakan blev alldeles perfekt som lite kvällsfika. Här kommer vårt recept på sockerkaka!

Recept: Sockerkaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram margarin
  • 1 dl mjölk
  • Ströbröd

Instruktioner

  1. Börja med att smöra din sockerkaksform och bröa den. Sätt sedan igång ugnen på 175°C.
  2. Ta fram en skål och vispa äggen och sockret så att det blir poröst, använd gärna elvisp.
  3. Häll i vaniljsocker och bakpulvret och rör ihop med vispen.
  4. Tillsätt allt vetemjölet och rör ner det försiktigt i smeten.
  5. Smält nu smöret och häll sen i mjölken i smöret och rör om. Häll i blandningen i smeten och rör om.
  6. Häll i smeten i din form och sätt in snabbt i ugnen då jäseffekten påbörjas av smörblandningens värme.
  7. Grädda i 175°C under cirka 35-45 minuter.
  8. Innan du stjälper ur sockerkakan ur sin form kan du låta den svalna lite då den håller ihop bättre när det svalnat lite.
4 betyg