Tagliatelle med champinjoner

Idag blev det pasta till lunch, närmare bestämt tagliatelle med champinjoner. Jag gjorde en enkel krämig sås med lite vitlök, gul lök, champinjoner och crème fraîche. Jag toppade med basilika och lite god ost.

Recept: Tagliatelle med champinjoner

2 portioner

Ingredienser

  • 25 gram smör
  • 1/4 hackad gul lök
  • 1/2 finhackad vitlöksklyfta
  • 4-5 skivade champinjoner
  • 2 portioner tagliatelle
  • 2 dl creme fraiche
  • Basilika
  • Ost (gärna parmesan)
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Låt vatten koka upp i en kastrull och salta. Lägg i 3-4 nystan tagliatelle per person och låt koka i 10 minuter.
  2. Hacka, vitlöksklyftan, gul löken och skiva champinjonerna.
  3. Smält smör i stekpannan och häll i gullöken och vitlöken. Tillsätt efter någon minut champinjonerna.
  4. Rör ned creme fraiche, basilika och lite riven ost tillsammans med svampen och löken. Smaka av med salt och peppar. Låt det puttra i cirka 2 minuter.
  5. Häll av vattnet från pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Rör ner svampsåsen och servera. Toppa med lite ost och basilika.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!