Ryggbiff med potatismos och rödvinssås

Ryggbiff med potatismos och rödvinssås
I söndags bjöds det på sommarvärme så vi serverade en riktigt god lunch ute på balkongen. Det blev en ryggbiff med potatismos och rödvinsås samt lite grönsaker vid sidan om. Enkelt men riktigt gott!

Recept: Ryggbiff med potatismos och rödvinssås

Sammanfattning: Ryggbiff serverat med en krämig potatismos och en riktigt smakrik rödvinsås. Otroligt gott och enkelt att laga ihop!

Ingredienser

  • Potatismos:
  • 8-10 mjöliga potatisar
  • 1,5 dl mjölk
  • 2-3 msk Smör
  • Rödvinssås:
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 schalottenlök
  • 2 skivor Ryggbiff
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Starta ugnen på 200 grader.
  2. Potatismos: Skala potatisen och koka upp vatten med lite salt. Koka potatis i cirka 20 minuter eller tills du inte känner något motstånd när du testar med en provsticka. Använd en potatispress och pressa potatisen. Tillsätt mjölken, lite smör och smaka av med salt och peppar. Om du upplever potatismosen tjock så kan du röra ner lite mer mjölk.
  3. Grönsaker: Skala morötter och skiva lite längre bitar, skär av fötterna från champinjonerna och lägg sedan i en ugnsform tillsammans med lite körsbärstomater. Ringla över lite olja, salt och peppar. Låt stå i ugnen cirka 20-25 minuter.
  4. Rödvinssås: Hacka lök och stek upp med lite smör. Tillsätt rödvinet och låt sjuda tills cirka en fjärdedel återstår. Häll på köttbuljongen och smaka av. Smaka av med peppar och salt. Låt nu sjuda tills såsen tjocknar. Cirka 20 minuter.
  5. Slutligen, salta och peppra köttet rejält och stek i lite smör. Cirka 2-3 minuter på vardera sida.
  6. Servera och toppa köttet med lite färsk rosmarin.

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


8 betyg