Hickorykryddad fläskytterfilé och grillad bakpotatis

Ikväll fick grillen återigen komma fram! Och vad är godare än grillat?! Jag fann en fläskytterfilé som var hickorykryddad (röksmak) från Nybergs deli på ICA Maxi, för ynka 49.50:-

Jag är en riktig fantast av röksmak i både kött och såser, så detta var något för mig. Ytterfiléen fick ligga på grillen tillsammans med några bakpotatisar. Middagen blev en stor succé och inte en enda bit blev kvar, och smidigt var det då all mat sköttes på grillen!

Fläskytterfilé

Recept: Fläskytterfilé och grillad bakpotatis

4 portioner

Ingredienser

  • 4 normalstora bakpotatisar
  • 4 msk smör
  • rikligt med nymald svartpeppar
  • en näve havssalt
  • 500g hickorykryddad fläskytterfilé

Instruktioner

  1. Picka hål runt om på bakpotatisarna med en gaffel och pensla dem med smör.
  2. Mal sedan över rikligt med svartpeppar och havssalt. Gnid runt allt så det täcker hela bakpotatisen. (Vi grillade och använde oss av rökspån från Weber, som finns att köpa i olika affärer och som ger potatisen en fin smak) Grilla dem under lock i ca 60min tills de är mjuka.
  3. Fläskytterfiléen grillas tills den har en innertemperatur på ca 72º grader. Slå sedan in den i aluminumfolié och låt den vila ca 5min innan du skär upp den i bitar. (Vi la snabbt på filéskivorna på grillen igen för att få fin grillyta)

Vi åt det tillsammans med Lohmanders bearnaisesås & Santa Maria’s American BBQ sauce som har smak av hickory även den (som är fantastisk även i hamburgare!), och en röra med creme fraiche + italiensk salladskrydda i bakpotatisen, samt en enkel sallad.

Hickory


(Inga röster)