Spaghetti Bolognese

För mig har spaghetti bolognese alltid varit den där typiska tomatköttfärsåsen. Denna bolognesen passar bra att ha i lasagnen med, och den är väldigt tomatig och kryddstark men väldigt god.

Spaghetti Bolognese

Recept: Spaghetti Bolognese

4 portioner Spaghetti  Bolognese

Ingredienser

  • Olivolja
  • 1 gul lök
  • 400g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400g passerade tomater
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tärad tomat
  • 1 msk chilisås
  • ½ dl tomatpure
  • 2 msk tacosås
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk sambal olek
  • 3 msk mjölk
  • salt

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i olja, häll i färsen och bryn.
  2. Slå på de passerade tomaterna , mjölken och ha i den tärnade tomaten. Låt koka upp. Ha sedan i chilisås, tomatpuré, sambal olek, tacosås samt basilika, oregano, salt och svartpeppar.
  3. Låt det småkoka i 5min och servera med
  4. nykokt spaghetti och riven parmesan.

Spaghetti Bolognese



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!