Fluffiga amerikanska pannkakor

American Pancakes
Fluffiga amerikanska pannkakor, en favorit bland pannkaksrecepten. Riktigt fluffiga och goda amerikanska pannkakor som passar alldeles utmärkt till den där härligt lyxiga brunchen eller frukosten. Servera med lite färska bär, den här gången använde jag hallon men det fungerar alldeles utmärkt med både jordgubbar och blåbär också. Sikta över lite florsocker och lite honung om så önskas!

Recept på fluffiga amerikanska pannkakor

Sammanfattning: Amerikanska pannkakor, fluffiga och riktigt goda pannkakor som passar perfekt till frukost och brunch. Toppa med färska bär och njut!

Vad behövs för fluffiga amerikanska pannkakor?

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 gram smör
  • 1 ägg
  • 50 gram hallon el. andra färska bär

Hur gör man amerikanska pannkakor?

  1. Börja med att vispa ihop alla torra ingredienser i en skål vilket är vetemjöl, bakpulver, socker och salt.
  2. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölken. Låt svalna en stund.
  3. Vispa sedan ner smöret i mjölblandningen, vispa tills du har en smet utan några klumpar.
  4. Vispa till sist ner ägget.
  5. Hetta upp din stekpanna med smör och stek pannkakorna. Ta runt 1/2 dl – 3/4 dl pannkakssmet för varje pannkaka.
  6. Stek dina pannkakor tills det bildas bubblor och vänd, stek tills de rest sig och fått lite fin färg på båda sidor.
  7. Servera med färska bär, lite honung och sikta över florsocker för dekoration!

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg