Kladdkaka fylld med kola

Kladdkaka med kola
Kladdkaka fylld med kola är en otroligt god kladdkaka som faktiskt har blivit min favorit bland alla kladdkaksvarianter. Den och Oreokladdkaka är mina favoriter för närvarande. Vilken är er favorit?

Just den här kladdkakan har jag funderat på att göra länge, jag har haft en burk med karamelisserad mjölk ståendes i skafferiet ett bra tag nu och aldrig tagit mig tid till att göra just den här kladdkakan med kola. Men idag var det dags, det blev en riktigt succé och alla älskade den verkligen. Kola och salt är ju en given kombo så om du vill kan du med fördel strö över lite flingsalt på kladdkakan. Servera med lite glass eller ät som den är, perfekt som både fika eller efterrätt!

Recept: Kladdkaka fylld med kola

Sammanfattning: Kladdkaka fylld med kola, otroligt god och kladdig kaka fylld med en fantastisk kolafyllning som gör kladdkakan otroligt krämig. Bästa kladdkakan jag vet!

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 krm vaniljessens el. 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk/ Dulce de Leche
  • 2 digestivekex

Instruktioner

  1. Starta ugnen på 175 grader och smörj en springform om cirka 20-22 cm i diameter. Bröa formen med krossade digestivekex.
  2. Smält sedan smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg och socker och rör försiktigt ned mjöl, kakao, vaniljessens eller vaniljsocker.
  4. Rör ner smöret i smeten.
  5. Börja röra ner smeten i springformen, ungefär hälften och bred sedan försiktigt ut den karamelisserade mjölken över kladdkakan. Häll på resten av smeten så att det täcker kolalagret.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!