Hemkokt jordgubbssylt

Att koka jordgubbssylt är inget svårt och det kräver faktiskt inte så mycket arbete för att få en härlig hemkokt jordgubbssylt fri från diverse tillsatser. Vi hade inget syltsocker hemma men vi använde oss utav vanligt strösocker som blev hur bra som helst. Vi gjorde sylt på 500g färska jordgubbar och fick en burk färdig sylt och vi använder mindre socker än ”normalt” eftersom vi tycker bären i sig själva är väldigt söta.

 

Recept: Hemkokt jordgubbssylt

Ingredienser

  • 500g färska rensade och skivade jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • Saft från 1/3 citron (fungerar som konserveringsmedel)

Instruktioner

  1. Lägg bären i en kastrull och värm dem på medelhög temperatur.
  2. Mosa bären med skeden så du får mindre bitar.
  3. Häll över vattnet och
  4. Låt småkoka i 5 minuter och tillsätt sedan sockret och citronsaften.
  5. Koka jordgubbssylten under omrörning i ca 10min och häll sedan upp sylten i väl rengjorda burkar som du kokat i vatten i några minuter för att de ska vara riktigt rena

 

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(30 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!