Ravioli med spenat och fetaost i tomatsås

Ravioli med spenat och fetaost i tomatsås blev det idag då jag hittade ett paket raviolikuddar av spenat som hade en fetaostfyllning i affären. De fick följa med hem och utgöra dagens lätta lunch som var klar på endast 6min. Perfekt om man är stressad men behöver en rejäl lunch.

Ravioli

Recept: Ravioli i tomatsås med fetaost och spenat

2-3 portioner

Ingredienser

  • 1 paket färska raviolikuddar med smak av spenat & fetaost
  • 250g passerade tomater
  • ½ -1 dl matlagningsgrädde
  • 1 näve färsk hackad basilika
  • 1 klyfta pressd vitlök
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • havssalt och svartpeppar
  • ev. riven ost eller smulad fetaost

Instruktioner

  1. Koka pastakuddarna i 3-4min i en djup kastrull men lite salt och olivolja.
  2. Koka upp de passerade tomaterna med grädden och vänd ner hackad gul lök och pressa ner vitlök. Låt puttra 1min.
  3. Ha i färsk hackad basilika, havssalt & rikligt med svartpeppar och låt småputtra tills kuddarna är klar.
  4. Vänd sedan ner pastakuddarna i tomatsåsen och riv över ost eller smula över lite fetaost. Servera genast.
1 betyg

Pasta Vardagsmat