Ravioli med spenat och fetaost i tomatsås

Ravioli med spenat och fetaost i tomatsås blev det idag då jag hittade ett paket raviolikuddar av spenat som hade en fetaostfyllning i affären. De fick följa med hem och utgöra dagens lätta lunch som var klar på endast 6min. Perfekt om man är stressad men behöver en rejäl lunch.

Ravioli

Recept: Ravioli i tomatsås med fetaost och spenat

2-3 portioner

Ingredienser

  • 1 paket färska raviolikuddar med smak av spenat & fetaost
  • 250g passerade tomater
  • ½ -1 dl matlagningsgrädde
  • 1 näve färsk hackad basilika
  • 1 klyfta pressd vitlök
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • havssalt och svartpeppar
  • ev. riven ost eller smulad fetaost

Instruktioner

  1. Koka pastakuddarna i 3-4min i en djup kastrull men lite salt och olivolja.
  2. Koka upp de passerade tomaterna med grädden och vänd ner hackad gul lök och pressa ner vitlök. Låt puttra 1min.
  3. Ha i färsk hackad basilika, havssalt & rikligt med svartpeppar och låt småputtra tills kuddarna är klar.
  4. Vänd sedan ner pastakuddarna i tomatsåsen och riv över ost eller smula över lite fetaost. Servera genast.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!