Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp
Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen. Toppat med ett härligt lager med ost kan det inte gå fel!

Recept: Ugnsbakat ris med svamp

Sammanfattning: En krämig gratäng baserad på ris och svamp. Ett enkel rätt som sköter sig själv men som samtidigt ger väldigt mycket smak tillbaka.

Ingredienser

    • 3 dl ris
    • 6 dl grönsaksbuljong
    • 400 gramp champinjoner
    • Ett knippe färsk persilja
    • 100 gram cheddar
    • Salt & peppar
    • 1/2 Gul lök
    • 1 Vitlöksklyfta
    • 0,5 dl vitt vin
    • 2 dl grädde

Instruktioner

  1. Börja med att skiva svampen, hacka löken samt vitlöken. Hetta upp en stekpanna och fräs lök samt vitlök i olivolja. När det fått en fin färg kan du hälla i det vita vinet, låt det sjuda bort och rör sedan ner den skivade svampen. Stek i cirka 10-15 minuter tills svampen har fått en fin färg.
  2. Tillsätt lite hackad persilja och rör ner riset. Rör om så att riset blandas med svampen.
  3. Häll på grönsaksbuljongen och låt koka in i cirka 10-15 minuter beroende på riset.
  4. När vattnet kokats in kan du hålla på grädden, låt sjuda i cirka 5 minuter innan du håller det i en ugnssäker form. Riv osten och strö över.
  5. Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter eller tills osten fått färg.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!