Pasta med fikon, valnötter och bacon

Pasta med fikon och bacon

Pasta med fikon, valnötter och bacon är en frisk och härlig fikonpasta som verkligen gifter sig i munnen. Med en touch av grädde, valnötter, basilika, sältan från bacon och söta fikon blir det verkligen en komplett pastarätt som passar perfekt till lunch, middagar och även som en förrätt vid större middagar.

Recept: Pasta med fikon, valnötter och bacon

Sammanfattning: En snabb och enkel pasta med massor av härliga smaker som gifter sig i munnen! Fikon, bacon, valnötter och en touch av grädde och ost. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Fikonpasta

  • 400 gram bucatini
  • 1 paket bacon
  • Valnötter
  • Parmesan
  • Färsk Basilika
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Salladslök
  • 4 st fikon
  • Salt & peppar
  • 2 dl grädde

Instruktioner

  1. Koka bucatinin i saltat vatten enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Hacka löken samt skiva bacon. Hetta upp en stekpanna och stek bacon samt lök tills de får en gyllene färg. Tillsätt grädde och låt puttra i cirka 5-10 minuter.
  3. När pastan är färdigkokt rör du ner pasta och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ett par minuter.
  4. Servera och dekorera med basilika, valnötter och färska fikon.

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!