Pepperonipizza

Pepperonipizza är en pizza med mycket smak och som är en favorit hos oss. Pepperonipizza innehåller förutom pepperoni, lite gul lök, mozzarella och tomatsås. En rätt enkel pizza med få ingredienser men med en mycket smaker. Pepperoni i sig självt är en salamikorv som är rätt krydstark och vars röda färg kommer från paprika. Tillsammans med mozzarellan och tomatsåsen blir det en enkel men väldigt smakrik pizza. Pepperonipizza kvalar in på topplistan över de godaste pizzorna, helt klart! Har ni någon favoritpizza?

Pepperonipizza

Recept: Pepperonipizza

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg
  • 6 skivor Pepperoni per pizza
  • 1/2 gul lök
  • 1 frp mozzarella per pizza
  • Tomatsås:
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 blad färsk basilika
  • 1 krm oregano
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Börja med att göra en sats pizzadeg, det är vårt bästa recept på pizzadeg i nuläget.
  2. Koka under tiden degen jäser tomatsåsen. Där kokar du upp krossade tomater och tillsätter resterande ingredienser. Låt koka 10-15 minuter.
  3. När degen är klar, kavlar du ut den lövtunt och breder ut lite tomatsås. Lägg på löken som du hackar i lagom stora bitar. Lägg på pepperoniskivorna, cirka 6 skivor per pizza.
  4. Avsluta med att skiva mozzarellan och strö över på pizzan.
  5. Grädda 5-7 minuter på 250 grader.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!