Risotto med svamp & persilja

Risotto med svamp

Risotto med smörstekt svamp & persilja är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Att toppa med lite härligt smörstekta champinjoner och persilja är verkligen pricken över i:et. Lägg till lite härlig parmesan till det och det blir ännu mer svårslaget.

Recept: Risotto med svamp & persilja

Sammanfattning: Risotto med svamp & persilja, en svårslagen favorit som toppas med smörsteka champinjoner och parmesanost!

Risotto med svamp och persilja

Ingredienser

Risotto med svamp och persilja

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 300 gram champinjoner
  • 1 dl riven parmesan
  • Persilja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
  2. Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
  3. Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva champinjoner och hacka lite persilja. Stek champinjoner i smör i en separat stekpanna, krydda med salt och peppar och strö över lite persilja. Spara svampen tills risotton är klar.
  5. När risotton börjar bli klar kan du röra ner parmesanost och servera. Toppa med lite de steka champinjonerna och färsk persilja.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!