Kalvschnitzel med ugnsrostade krispiga potatisskivor

Schnitzel är en riktig vardagsklassiker som dem flesta tycker om. Här har vi dock använt oss utav kalv istället för de mer vanliga och traditionella fläskschnitzlarna. Vi gjorde en dubbelpanering med både vetemjöl och ströbröd och serverade kalvschnitzlarna tillsammans med krispiga ugnsrostade potatisskivor och en citronklyfta. Fantastiskt gott!

Kalvschnitzel med ugnsrostade potatisskivor

Recept: Kalvschnitzel med krispiga potatisskivor

Sammanfattning: Schnitzel med knapriga potatisskivor

Ingredienser

    Kalvschnitzel:

  • 4 st tunna kalvschnitzlar av innanlår
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl finmalt skorpmjöl/ströbröd
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Krispiga potatisskivor:

  • 10 st medelstora potatisar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2-3 msk Santa Marias pommes frites krydda

Instruktioner

  1. Krispiga potatisskivor: Börja med att skala potatisen och sätt på ugnen på 225º.
  2. Skiva sedan potatisen tunt med en vass kniv eller kör dem i matberedaren.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg ut potatisskivorna. Tänk på att försöka lägga dem i ett tunt lager utan att de ligger på varandra för mycket, annars blir de inte lika krispiga!
  4. Häll sedan över olivoljan och strö över Santa Marias pommes frites krydda.
  5. Låt dem vara inne i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills de är riktigt krispiga.
  6. Kalvschnitzel:
  7. Häll upp vetemjölet i en skål och salta och peppra.
  8. Knäck ägget i en annan skål och vispa upp det.
  9. Häll sedan upp ströbrödet i en annan skål.
  10. Doppa först kalvschnitzeln i vetemjölet, sedan i det uppvispade ägget och sedan slutligen i ströbrödet.
  11. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör.
  12. Stek schnitzlarna på medelhög värme på ena sidan tills de får fin färg, ca 3-5min. Vänd sedan och stek ytterligare 3-5min.
  13. Servera tillsammans med de krispiga potatisskivorna och en skiva citron.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4


3 betyg