Frittata med Spaghetti

Frittata Spaghetti
Frittata med Spaghetti är en av de bästa rätterna jag vet när det kommer till att återanvända kokt pasta som du kanske har över sen dagen innan. Frittata är en italiensk variant på vår omelett men helt enkelt att man tillsätter lite parmesan, bacon och framförallt pasta.

Den här rätten är lite lik vår bondomelett eller den spanska tortillan. Du kan så klart smaksätta efter vad du tycker om, jag har testat lite olika varianter och allt gör sig lika bra. Oavsett om det är tomater, ärtor, lök eller zucchini. Så om du inte vet vad du ska göra med överbliven spaghetti, gör en frittata och rädda spaghettin från att slängas!
Frittata Spaghetti

Recept: Frittata med spaghetti

SammanfattningFrittata med spaghetti är den bästa rätten när det gäller att återanvända spaghetti. Otroligt gott, enkelt och mättande!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 50 gram parmesan
  • Salt & peppar
  • 400 gram kokt pasta
  • Olivolja
  • Färsk persilja
  • Bacon
  • 1 dl mjölk

Instruktioner

  1. Börja med att vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk och parmesan. Krydda med salt, peppar och persilja. Rör sedan ner din kokade pasta, använda gärna pasta från dagen innan. Perfekt rätt för rester.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek bacon krispigt och häll sedan i frittatan. Stek cirka 5 minuter eller tills du fått en fin yta. Använd sedan en tallrik för att vända frittatan och stek andra sidan ett par minuter.
  3. Strö över färsk persilja och lite mer parmesanost och njut av en härlig italiensk frittata!

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!