Helstekt karré med råstekt potatis samt pepparsås

Helstekt karré kan vara ett tips för söndagsmiddagen om man inte har lust att spendera en massa tid i köket. Köttet sköter nämligen sig själv i en låg ungstemp i några timmar. Resultatet blir att du får ett otroligt mört och saftigt kött, som trillar sönder.

Karrén fick i dag sällskap av en hel del rosmarin, morötter och lök. Men man kan självklart ha i vitlök, katrinplommon eller varför inte lägga den i en marinad med senap eller rödvin.

Recept: Helstekt karré med råstekta potatis samt pepparsås

4 portioner

Ingredienser

  • 1kg karrékotlett i bit
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin (alt. 1 tsk torkad)
  • 2 morötter
  • 4 steklökar
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • Råstekt potatis:
  • 8-10 medelstora skivade potatisar
  • 1 msk smör
  • Vitpeppar och flingsalt

Instruktioner

  1. Lägg steken i en smörjd ungsform, skär små hål i den och lägg i rosmarinkvistarna. Skrubba med svartpeppar och flingsalt över köttet, så att det fastnar.
  2. Skala och dela morötterna samt löken och lägg runtom steken. Stek i ugnen på 80º tills innertempen är runt 75, lägg sedan köttet i folié och låt det vila 15min innan du skär upp den.
  3. Råstekt potatis:
  4. Dela potatisarna i tunna skivor, stek dem i smör tills dem blivit mjuka och mal vitpeppar och strö flingsalt över. Det tar drygt 10-15min att steka dem mjuka, om man har en stor stekpanna.
  5. Servera med pepparsås, som du hällt lite steksky i.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!