Helstekt karré med råstekt potatis samt pepparsås

Helstekt karré kan vara ett tips för söndagsmiddagen om man inte har lust att spendera en massa tid i köket. Köttet sköter nämligen sig själv i en låg ungstemp i några timmar. Resultatet blir att du får ett otroligt mört och saftigt kött, som trillar sönder.

Karrén fick i dag sällskap av en hel del rosmarin, morötter och lök. Men man kan självklart ha i vitlök, katrinplommon eller varför inte lägga den i en marinad med senap eller rödvin.

Recept: Helstekt karré med råstekta potatis samt pepparsås

4 portioner

Ingredienser

  • 1kg karrékotlett i bit
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin (alt. 1 tsk torkad)
  • 2 morötter
  • 4 steklökar
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • Råstekt potatis:
  • 8-10 medelstora skivade potatisar
  • 1 msk smör
  • Vitpeppar och flingsalt

Instruktioner

  1. Lägg steken i en smörjd ungsform, skär små hål i den och lägg i rosmarinkvistarna. Skrubba med svartpeppar och flingsalt över köttet, så att det fastnar.
  2. Skala och dela morötterna samt löken och lägg runtom steken. Stek i ugnen på 80º tills innertempen är runt 75, lägg sedan köttet i folié och låt det vila 15min innan du skär upp den.
  3. Råstekt potatis:
  4. Dela potatisarna i tunna skivor, stek dem i smör tills dem blivit mjuka och mal vitpeppar och strö flingsalt över. Det tar drygt 10-15min att steka dem mjuka, om man har en stor stekpanna.
  5. Servera med pepparsås, som du hällt lite steksky i.
(Inga röster)