Ananaspaj

Ananaspaj är väldigt gott och friskt och denna ananaspajen är något för dig om du är en riktigt ananas-älskare! Den blir godast med färsk ananas, men har man inte tillgång till det går det bra med t.ex krossad ananas på burk.

Ananaspaj

Recept: Ananaspaj

1 ananaspaj / ca 6 portioner

Ingredienser

Fyllning:

  • 1 färsk ananas alt. 500g krossad ananas
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • ev. 2 msk Malibu rom
  • 1 ägg

Pajdeg:

  • 150g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjöl, strösocker, sirap och bakpulver i en matberedare. Kör tills det blir en grynig massa.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten.
  3. Skala ananasen och ta ev. bort fruktköttet i mitten av ananasen då den kan vara hård och träig. Skär den sedan i småbitar och låt all fruktjuice få rinna av.
  4. Blanda creme fraiche, ägg, strösocker, vaniljsocker och ev. Malibu rom i en bunke. Blanda i ananasen och häll över smeten i pajformen. Grädda i 175º i mitten av ugnen i ca 30-40min. Servera den gärna varm med en kula vaniljglass till.
Köp ingredienserna från Mat.se


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få en rabattkod som ger dig hela 160 kr att handla mat för.