Pannkakor

Vi åt nygräddade pannkakor till frukost i morse, ibland får man ju lov att lyxa till det! Sebastian var ledig från jobbet, så vi hade en lång och härlig frukost. De pannkakor som blir över, (om det nu blir några!) kan man göra crêpes på. Vi brukar göra dessa med svampstuvning. Gott, enkelt och ekonomiskt!

Recept: Pannkakor

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 6 dl mellanmjölk
  • 2 ½ dl rågsikt eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • + Smör till stekning

Instruktioner

  1. Blanda äggen med hälften av mjölken.
  2. Rör försiktigt ner saltet och mjölet.
  3. Vispa till en jämn smet utan klumpar.
  4. Häll sedan ner resten av mjölken.
  5. Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
  6. Häll ca 1 dl smet över hela pannan, så den täcks.
  7. Grädda några sekunder och vänd sedan pannkakan, så den får gräddas på andra sidan.
  8. Lägg över på en tallrik och servera med vispad grädde, sylt och lite socker.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!