Tortillabröd

Tortillabröd är jättelätt och snabbt att tillaga, och är betydligt billigare att göra själv än att köpa i affären. Samtidigt slipper man alla onödiga tillsatser, för allt som behövs är bara mjöl, salt, olja, vatten och bakpulver. Det går även bra att frysa in dem om man vill använda dem vid ett senare tillfälle. Vill man variera bröden så kan man även ha i lite vitlök, peppar eller lite basilika och det går utmärkt att använda fullkorn istället för vetemjöl.

Recept: Tortillabröd

12 st tortillabröd

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan oljan och vattnet. Knåda ihop degen till en fast deg.
  2. Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar. Kavla bullarna på en mjölad bänk till en rund kaka som har cirka 18 cm i diameter.
  3. Värm en stekpanna på medelhög värme och grädda bröden i cirka ½-1 minut på varje sida. Tänk på att dom inte ska bli för varma för då kommer bröden bli hårda.
  4. Lägg dom på en tallrik och täck med folie eller frys in om du inte ska äta dom under dagen.

3 betyg

Bröd Mexikansk mat Recept