Chokladbollar

Vem har inte en massa minnen från barndomen där man bakar chokladbollar med föräldrarna eller kanske på fritids? Chokladbollarna har verkligen blivit en klassiker att baka hemma, det tar bara några få minuter och är en perfekt instegsport till köket för barnen. För att chokladbollarna ska bli riktigt goda är det viktigt att mixa havregrynen samt att se till så att smeten verkligen är utblandad, annars finns det risk för smörklumpar i chokladbollarna. Vill inte barnen ha kaffesmak så är det bara att byta ut mot vatten eller grädde men vi vuxna tycker nog att kaffet ger en härlig smak!

Chokladbollar

Recept på Chokladbollar

Sammanfattning: Enkla och goda chokladbollar

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 120 gram smör
  • 1 msk kallt kaffe
  • kokosflingor

Instruktioner

  1. Börja med att mixa havregrynen med en mixer så att det blir jämnt och fint.
  2. Häll därefter havregryn, socker, kakao, vaniljsocker i en bunke och lägg ner smöret och kaffet.
  3. Knåda ihop en smet och ställ in i kylen en stund.
  4. Forma runda chokladbollar och rulla chokladbollarna sedan i kokosflingor.
  5. Vill du göra det lite svårare men godare kan du smälta mörk choklad och doppa chokladbollarna i. Riktigt mumsigt!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 12

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!