Grillad ryggbiff och halloumi med ugnsrostad potatis

Grillad ryggbiff är väldigt gott på sommaren. Idag slängde vi på ett par ryggbiffar som fått dra i en marinad. Det är så snabbt, lätt och framför allt så är ryggbiff fantastiskt gott. Till det grillade köttet blev det grillad halloumi och ugsnrostad potatis med paprika, champinjoner, lök och vitlök och timjan.

Ryggbiff

Recept: Grillad ryggbiff med Halloumi och ugnsrostad potatis

Ingredienser

    • 2 ryggbiffar

Marinad:

    • ½ dl olja
    • ½ tsk havssalt
    • ½ tsk grovmalen peppar
    • 1 tsk balsamico
    • 1 tsk soya
    • 1 tsk grillkrydda

Ugnsrostad potatisblandning:

    • 4 små potatisar (ex cypriotisk färskpotatis)
    • ½ röd paprika
    • 6 hela champinjoner
    • 1 liten lök
    • 1 vitlök
    • 1 tsk timjan
    • ½ dl olivolja
    • 1 tsk havssalt
    • ½ tsk svartpeppar

Halloumi:

    • 200g halloumi
    • ½ tsk svartpeppar
    • ½ tsk olivolja

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en platspåse. Lägg ner ryggbiffen och blanda runt så köttet täcks av marinaden. Låt ligga kallt i minst 2h. Grilla sedan ryggbiffarna i ca 7-10min för att få det medium.
  2. Skrubba och dela potatisen i halvor. Lägg i en ugnsform tillsammans med hela champinjoner. Dela löken, vitlöken och paprikan grovt och lägg i formen. Häll över olivolja, salt, svartpeppar och timjan. Blanda alltsammans och ställ in i 200º i ca 20min tills potatisen är klar
  3. Dela halloumin i 1cm tjocka skivor. Pensla på med olivolja och mal svartpeppar över. Grilla ca ½-1min per sida. Servera allt tillsammans med en tzatziki, Lohmanders bearnaise och en iskall cider.

Ugnsrostad potatis

Marinad Cider

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!