Baconlindade kycklingrullader

Baconlindade kycklingrullader tillsammans med riven potatisgratäng blev lördagsmiddag hos oss. Vi skivade kycklingen själv men tänk på att kycklingfilén ska vara rätt så stor och att den inte är i slamsor så att säga. Vi fyllde kycklingrulladerna med champinjoner, paprika, lite lök och blandade det med färskost. Supergott!

Recept: Baconlindade kycklingrullader

2 portioner

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 1 paket bacon
  • Cirka 100 gram färskost
  • 2 st champinjoner
  • 1/3 orange paprika
  • 1 liten steklök
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Salt

Instruktioner

  1. Skiva kycklingen i tunna skivor och banka ut de lätt
  2. Hacka svamp, paprika och lök och stek sedan i smör
  3. Låt svampen, paprikan och löken svalna lite och rör sedan ner blandningen i färskosten.
  4. Lägg sedan en klick av blandningen på kycklingskivorna och rulla sedan ihop kycklingen.
  5. Linda bacon runt kycklingrulladerna och lägg de sedan i en ugnssäker form.
  6. Stek i ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter eller stek i stekpanna men tänk på att sätta ihop rulladerna med tandpetare eller bomullssnöre.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!