Kycklinggryta med italienska smaker

Kycklinggryta med italienska smaker tillsammans med nykokt tagliatelle blev reslutatet av en kylskåpsrensning. Örterna och tomaterna började se så tråkiga ut i vårt lilla fönster så det var dags att använda upp dem och tillsammans med en kycklingfilé och en burk creme fraiche fick det bli kvällens middag. Fantastiskt gott och så enkelt att göra, kycklinggrytan blev klar precis när tagliatellen var al dente. Perfekt timing!

Recept: Kycklinggryta med italienska smaker

2 portioner

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad bladpersilja
  • 1 tsk färsk finhackad oregano
  • 1 tsk färsk finhackad salvia
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 5 st färska champinjoner
  • 1 liten schalottenlök
  • 5 körsbärstomater
  • 1 krm finrivet citronskal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 5 msk vitt vin
  • ½ tsk flingsalt
  • 3 dl creme fraiche

Instruktioner

  1. Stek kycklingbitarna i olivolja, tillsammans med finhackad vitlök och schalottenlök.
  2. Slå på creme fraiche och vitt vin, tillsätt sedan finhackad bladpersilja, oregano, salvia och rivet citronskal.
  3. Tillsätt nymalen svartpeppar och flingsalt.
  4. Låt det få småkoka någon minut och dela sedan körsbärstomaterna och vänd ner.
  5. Servera med nykokt tagliatelle eller en sallad för LCHF


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!