Pappardelle med svamp och bacon

Pappardelle Svamp Bacon
Pappardelle med svamp och bacon i en krämig sås, kan det bli bättre? Njäe, det är tveksamt. Enligt mig är det här en av de bästa pastarätterna man kan laga ihop samtidigt som den är jättelätt och snabbt att göra vilket gör det till en perfekt lunch eller middag när tiden inte räcker till. Det är även enkelt att variera eftersom du snabbt kan byta ut ingredienser så som svampen som du kan variera efter säsong. Den här pastan blir nästan ännu bättre med karljohan eller kantareller.

Recept: Pappardelle med svamp och bacon

Sammanfattning: Pappardelle med svamp och bacon i en krämig sås är en favorit i köket som går snabbt att laga ihop.
Servera med parmesan och färsk persilja och njut av en bit av Italien. Går utmärkt att variera svamp efter säsong.

Ingredienser

Pappardelle med svamp och bacon

  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 vårlök
  • 3 dl grädde
  • 300 gram champinjoner
  • 150 gram bacon
  • 300 gram pappardelle
  • Parmesan
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Koka upp vatten som du saltar och koka pappardellen enligt instruktioner. Använd gärna färsk pappardelle.
  2. Hacka ett knippe färsk persilja samt löken och dela bacon i större bitar. Skiva champinjonerna.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs löken, svampen samt bacon i cirka 5-10 minuter eller tills det får en gyllene färg.
  4. Tillsätt grädden och låt koka 5-10 minuter.
  5. Blanda ihop pappardellen med såsen och ha i lite pastavatten om såsen blivit för tjock. Koka upp någon minuter och rör ner riven parmesan. Servera med parmesan, persilja och lite peppar.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!